Böckerna jag skrivit

Till dags dato har jag skrivit två stycken böcker och båda två har fått ett jättebra mottagande. Att skriva är något som ligger mig varmt om hjärtat och 2011 tog jag beslutet att försöka skriva en bok. Tanken var att skriva en typ av bok jag saknade på svenska och som riktade sig till de som ville utveckla sin löpning. En bok för de som är mitt uppe i livet och ska pussla in löpningen i resten av livspusslet. Resultatet blev Löpträning mitt i livet och jag ser den som en kokbok för löpare. Jag ville lära andra hur de kan planera sin träning och tävling och samtidigt bjuda på både kunskap och inspiration om annat som hör löpningen till. Hur hanterar man och förebygger de vanligaste skadorna? Hur är det att springa ett stort lopp på främmande ort? Hur kan träningsprogram se ut beroende på ambitionsnivå och tidstillgång? Det var min ambition och att döma av de reaktioner jag fått sedan boken släpptes verkar jag ha lyckats. Det som förvånat mig är att boken har uppskattats av en bredare publik än vad jag hade räknat med men det gör absolut ingenting.

Idén till min senaste bok Intervallguiden kom till mig som en blixt från klar himmel. Den första tanken var att jag skulle sammanställa och gruppera alla de intervallpass jag hade samlat på mig genom åren. På så sätt skulle jag lättare kunna fiska fram passande träning till mina adepter. Jag kom dock på att det vore intressant att höra hur en del duktiga  löpare tränat intervallträning och att det kanske fanns fler som var intresserade av samma sak. När jag bollade min idé med andra fick jag bara positivt gensvar och så småningom trillade det ut ett manus som jag kände var värt att putsa till och trycka. Jag är jättenöjd med resultatet även den här gången och det är det fler som är. Nio intervjuer med svenska löparprofiler och över 150 intervallpass för långdistansare blev resultatet. Lägg därtill en del med teori om intervallträning och resultatet är en bok som borde passa alla som behöver inspiration till fartträning i intervallform. Lär dig hitta rätt farter med hjälp av testlopp och tabeller och sen är det bara att sätta igång och springa de pass som finns i boken.

Den gemensamma nämnaren för båda böckerna är att jag har ansträngt mig att skriva med ett personligt tilltal och att det är böcker som jag själv saknat. Att jag gett ut dem på eget förlag gör att jag tror mig ha kunnat lägga ner lite mer tid på jobbet än vad jag hade kunnat göra på ett större förlag. Det ligger mycket kärlek till löpningen i jobbet jag gjort och jag hoppas att det lyser genom.

Här kan du läsa ett litet urval av den återkoppling jag har fått om böckerna. Tack alla ni som läser mina böcker.

dabooks

2 reaktioner på ”Böckerna jag skrivit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s