Om mig

Jag är en oftast munter man som alltid varit i mina bästa år. Jag började springa i klubb i slutet av sjuttiotalet och sen dess har jag hunnit båda sluta och börja om med tävlingslöpning. Att börja om var väldigt nyttigt för mig för plötsligt var det inte givet att det gick att träna som jag ville. En vuxen kropp som suttit stilla i några år är något helt annat än ungdomens som rantat runt sen den lärde sig att gå. Att jag var stillastående skyller jag delvis på att jag läste till civilingenjör och sen fick jobba framför datorskärmen. Fördelen med den utbildningen var att jag fick lära mig mycket analytiskt tänkande och blev än mer nyfiken på kunskap. Med en bakgrund av att ha sprungit snabbt på riktigt som junior och en enorm kunskapstörst tog jag mig an löpningen från grunden igen. Om jag som ung bara sprang och det ändå gick bra var jag nu tvungen att tänka till lite. Jag insåg att jag aldrig skulle kunna bli så snabb som jag varit på kortare sträckor utan raderade alla såna tider ur skallen och hittade till slut en ny kärlek i maratonlöpning och bergslöpning. Det var något jag aldrig gjort tidigare och därmed fanns det inga gamla rekord att jaga. Sen jag startade om med tävlingslöpningen har jag hunnit med följande resultat som veteranlöpare. Allt är gjort med fullt fokus på maraton och inget annat.

  • 10 000 meter: 34:54 (2009)
  • Halvmaraton: 1:16:28 (2009)
  • Maraton: 2:40:07 (2008)

Maratontiden borde putsats 2009 men det året blev det stolpe ut tidsmässigt. Däremot gjorde jag nog den bästa insatsen av dem alla när jag det året var bästa svensk på Boston Marathon. Det är jag väldigt stolt över. Numera springer jag för Rånäs 4H och jag har inte gett upp drömmen om att komma under 2:40 på maran någon gång. Men först och främst springer jag för att jag älskar det och för att jag inte slutat att vara nyfiken på hur min kropp reagerar på olika sorts träning. Variation och glädje.

För tillfället jobbar jag heltid med löpningen. Jag tränar andra, jag skriver om löpning och jag föreläser om löpning. Mycket löpning blir det men att hjälpa och inspirera andra ger mig otroligt mycket och då får datorerna vila ett tag.

Mer information om mig finns på http://www.sapiens.se

2 reaktioner på ”Om mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s