Övning ger färdighet

Det finns många teorier om det optimala men ibland kommer man rätt långt med att bara hålla det enkelt. Ända sedan stukningseländet har jag pysslat med att sakta men säkert rampa upp. Verkligen inga konstigheter där annat än att jag smyger upp i löpning och håller igång med cykling och lite paddling. Inga specialpass utan mest lufsande och rätt ofta utan klocka. Jag kommer ut och jag får rörelse i benen.

Jag skulle inte påstå att det känts kanonbra hela tiden och när jag var hos naprapaten i torsdags så diskuterade vi just det. För jag sa att det har inte känts bra men det har känts bättre och bättre och han fattade precis. Vid undersökning visade det sig att jag var begränsad i löprörelsen och det var väl kombon av cyklande och mer stillasittande än vanligt. Samt den låga löpmängden. Och vi var överens att som löpare gäller det att springa en del. För det är just det att ju mer jag ökat på löpningen, desto lättare känns den.

Visst, jag har smugit in ett par fartpass och lite sprintbackar för att hjälpa rörelsemönstret på traven. Och rörlighetsövningar är en så naturlig del av min rutin att jag inte ens reggar det. Så med ökad mängd och lite hjälp på traven så börjar löpsteget komma tillbaka. Det var väldigt tydligt i dag för med lätta skor och glad i sinnet kunde jag tassa runt på det tidsmässigt längsta passet i år. Fräsch under passet och fräsch efter passet. Visst hjälper den här fantastiska årstiden till att hålla humöret uppe men samtidigt kan den ju sänka mig en del också. Det är väl en anledning till att jag håller mig lugn med farten men uppenbarligen kommer löpsteget tillbaka trots minimalt med tempo. Jag känner mig inte längre som en lufsare utan mer som en löpare. Att många människor jag möter hejar och ropar uppmuntrande ord gör också att det tassas på lättare fötter. Men framförallt, övning ger färdighet. Och den här veckan har jag övat just löpning i drygt åtta mil.

Måndagslöpning

Ha det,

Mackan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s