Baddaren

I dag på internationella kvinnodagen skulle jag vilja ägna några rader åt att skriva om Baddaren. Min egen baddare. Till skillnad mot mig har hon ett häftigt mål under våren, Boston Marathon och hon tränar på fint. Hon har ju aldrig sprungit någon vårmara så det här med att hålla i långpass under vintern och sätta igång med marafartsintervaller i mars, det är ovant för henne.

Just därför blev jag så himla glad när hon i sin ensamhet stack ut och sprang såna under gårdagen. När hon kom hem konstaterade hon att det är något speciellt med att faktiskt pinna på lite. Att inte bara vara ute och lufsa utan att faktiskt träna och känna den tillfredsställelse av att köra lite hårdare pass. Och jag håller med, det är en större tillfredsställelse att komma hem efter ett väl utfört nyckelpass än att bara vara ute. Även om jag hävdar att det är just kontrasterna mellan att bara vara ute och att följa en plan som gör det.

Vi har ju lite olika kapacitet så att för mig följa med på långpassen brukar inte bli så bra. Väldigt lätt hänt att det går lite för kvickt för hälften av oss även om det inte är meningen. Så, i dag när Baddaren stack ut för årets första tremilare, ett riktigt långpass för en maratonlöpare, så stack jag ut på hojen. Jag for som en tätting mellan olika delar av Täby och Vallentuna men med jämna mellanrum hittade jag Baddaren och gav lite uppmuntrande ord. Kontrollerade att hon hade det bra och var på gott humör och det var hon. Steget såg lätt och fint ut och vi fick båda en väldigt skön eftermiddag utomhus.

Och jag blir så himla stolt över hur fint hon gjorde dagens pass trots ett tufft pass dagen före. Det fina i den kråksången är att det blir lite extra bra effekt när man startat på ben som fått jobba dagen innan. Så, hatten av för en fint genomförd träningshelg av min favoritmänniska. Du är bäst!

Baddaren på språng

Ha det,

Mackan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s