Tuff vecka med bra besked

Jag gillar ju att pulsera min träning och eftersom jag körde långpasset redan i dag så summerar jag löpveckan, bara ett alternativpass kvar i morgon. Jag har steppat upp volymen ett litet snäpp den här treveckorsperioden och det verkar kroppen gilla helskarpt.

Om jag inte missminner mig så skrev jag om att jag tidigare sett bra progression på kvalitetspassen, inklusive långpassen, men inte på distanspassen. Normalt sett tycker jag att allt brukar hänga med och den här veckan kom plötsligt ketchupeffekten. Jag har på samma ansträngningsnivå plötsligt börjat springa markant snabbare på distanspassen. Jag misstänker att det är löpekonomin som börjar komma och jag har blivit lika förvånad på varenda distanspass den här veckan. Brukar inte kolla på klockan när jag springer utan bara rulla på känsla och det har varit roliga överraskningar när jag kommit fram.

Roliga överraskningar har det varit på de andra passen också. Den hemska löpbandsbacken jag kör på gymmet kunde jag springa längre tid och på kraftigare lutning. Nu finns det plötsligt inte så mycket lutning kvar att leka med för banden maxar på 15% och jag snittade 14,7% i onsdags. Bra skit. I skogen springer jag också bättre för veckans terrängintervaller gick markant fortare än förra veckan. Det lustiga i den kråksången är att det är uppförsdelarna som jag hanterar riktigt bra. På platten och utför återstår en ordentlig förbättringspotential. Potential är bra när det ändå återstår åtta veckor tills formen ska vara på plats. Jag vet vad jag behöver fortsätta jobba på och jag ser fram emot att börja springa mer utför och skogspass. Då ska nog kroppen fatta vad den ska göra även där. Knyta ihop säcken!

Sen var det hårdheten och tåligheten. Jag vill inte vara i form till ett lopp utan jag vill vara i form i en hel vecka och orka ha en hygglig lägstanivå. I dag sprang jag förhoppningsvis den här vinterns sista vända på ”Den vidriga rundan” och det är skönt att ha det avklarat. Rundans namn kommer av att det är ondulerat. Inte så många branta backar men det är upp och ner mest hela tiden. Jag har varit igång med träning i 10 veckor nu och fem av sex långpass sen jag drog igång har gått på den här rundan. Till det har jag två avbrutna/förkortade på samma runda. Ett av dom var för att jag uppenbarligen inte var i form för att köra långpass när jag hade kört kvalitet dagen innan och det andra på grund av sjuk halka. Men i dag fixade jag att springa långpasset ovilad dagen innan och med tuffa pass i benen i veckan. Sprang passet i ensamt majestät och då gick det trots de ordentliga vindbyarna lite kvickare än tidigare. Trötta ben på den här gubben nu men med lite lätt cykel och styrka i morgon så ska benen nog piggna till nästa vecka. En återhämtningsvecka jag ser fram emot. En återhämtningsvecka som jag tänkte använda för att sätta punkt för lång asfaltslöpning på några månader om jag och kung Bore är överens.

Tjosan

Mackan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s