Riktig löpning!

Nu i helgen har vi varit nere i Alingsås och firat min älskade mormor som fyllt 100 år. Men det är en annan historia. Den här historien handlar om att jag har fått springa på riktigt igen.

På julafton satte jag igång att träna igen för första gången på ett tag. Det var kallt ute och bra med snö ute. Sen dess har jag sprungit pass efter pass utomhus och det har varit mer eller mindre kallt och mer eller mindre halt. Vecka ut och vecka in. Snö kan vara riktigt bra i skogen men på gatorna i Stockholm med omnejd blir den ett gissel. Man måste liksom uppleva en Stockholmsvinter för att seriöst förstå hur eländigt det blir. Vi bor många i den här stan och snöröjningen hinner liksom aldrig med innan det blir trampat på, slirat i och fruset. Inte särskilt trevligt.

Men nu åkte vi ner till Alingsås och för mig var det så nära paradiset jag kunde föreställa mig. Perfekt temperatur med 4-5 plusgrader, några regnstänk och det var bart på marken. Det känns nästan alltid så när jag kommer till västkusten eller Skåne på vintern. Jag köper att ni som bor där nere permanent kan bli lite ledsna på regnskurarna och blåsten men när man kommer från Stockholmsvinter är det helt underbart.

Det var på med shortsen och det gick att skippa handskar och mössa för det var ju varmt ute! Just när vi stack iväg kom en skur som hette duga men det tog inte många minuter innan den var över och jag kunde skutta omkring och njuta. Benen var sjukt slitna efter isdansen jag hade ägnat mig åt dagen innan och kontrasten total. Där jag under fredagen varit på väg ner i spagat 5-6 gånger och var så stel i axlarna av anspänningen att balansera kunde jag nu slappna av. Helt. Jag sprang förbi alla mina guldkorn till barndomsminnen och inte ens det något svala vattnet i sjöarna som bildats av regnet kunde få ner humöret. Det bästa av allt var trippen upp på berget ovanför Lövekulle Camping. Jag var så peppad att jag inte ens tänkte på stigningen när jag sprang i skogsspåret. Bara njutning.

Det blev ett lite längre återhämtningspass än planerat men det var ju så skönt och sen orkade jag fira resten av dagen och kvällen! Det här kommer jag att leva på ett tag. Håll temperaturen några få grader över nollan och med barmark och det blir inte bättre. Och snart är det vår tur här uppe i Tjabostan!

Ha det,

Mackan

Annonser

2 reaktioner på ”Riktig löpning!

  1. Det var kul att ses och vem vet jag kanske börjar springa en dag jag också och kanske kan jag hitta glädjen i det precis som med cyklingen, Yogan och simningen. Jag ska läsa din bok och sedan får vi se om jag kan få någon på nära håll att peppa och inspirera mig och lära mig löpteknik. Ha det gött ❤ 🙂 Kramar Cissi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s