Första och sista testet

Ja då var det dags att fara på maraton igen och som jag var inne på sist har jag ju liksom inte tränat. Men bättre sent än aldrig så i går morse körde jag mitt första fartpass på rätt länge. Tänkte att jag kanske skulle få bli lite trött på rätt sätt, kanske reta upp kroppen ett halvsnäpp i form och för att ge mig en susning om hur illa det är.

Självklart var det illa men inte riktigt så illa som jag befarat. Faktiskt två sekunder snabbare på milen än vad jag förut på relativt kort tid jobbat upp okej form på. Relativt kort tid är inte fem dagar men det var skönt att se att det gick att hitta ett löpsteg på slutet, det var ett tag sen. Andra femman gick två minuter snabbare än den första men det kan ha att göra med att det var rätt kallt att starta ouppvärmd i minus sju grader. Myggfritt och 45 sekunder under den gräns jag hade blivit lite ledsen i ögat att hamna över. Då ska det baske mig inte klagas.

Vad har jag för nytta av det här till helgen i kapacitetsbedömning? Antagligen inte så mycket. Fulltränad hade jag kunnat plussa på ett tjugotal sekunder/km och dammat på. Otränad får jag plussa på … kanske en minut.? Det är ju nu så att tar man det bara nog lugnt så kommer man ju alltid fram till slut så det var det där med nog lugnt. Fulltränad kan jag med gott självförtroende ta den farten jag bombat mig jättetrött på över 21 km på träning. Slänger jag på den där minuten borde jag må rätt bra rätt länge. Kanske jag kan må bra rätt länge även om jag bara slänger på 40 sekunder/km? Något säger mig ändå att jag bara springer på och den verkliga farten kommer som en konsekvens av att springa så att det känns överdrivet långsamt. Så får vi se vad det blir.

En sak som är säker är att jag kommer att tycka att det är alldeles för varmt andra halvan på maran men den korta tiden av obehag offrar jag gärna för att få några dagar i ljus och värme. För det, det längtar jag efter på riktigt.

Vamos,

Mackan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s