Etiketter

Dagens plan innehöll shopping och långpass. Först shopping och sen långpass. Det kändes jädrigt ruggigt ute i morse när vi for iväg men när vi kom ut ur kommersens ruttna stank var det strålande väder. Yay! Planen var fortfarande långpass och jag tänkte bara trycka i mig en energibar som sen lunch och sen dra ut. Om jag bara inte hade haft slut på just det lagret. Fick fixa till mat och medan jag fixade det surfade jag runt på naturpass och baske mig om inte Täby hade slängt ut sin vintertrim.

Skit i långpass och ut i skogen skrek hela min kropp och sagt blev gjort. Nu hade dock klockan tickat på en del och när jag kom fram till Skavlöten såg det ut som på bilden nedan. Solen stod inte direkt högt längre Bråttom bråttom och en minut efter att jag tog bilden hade jag en karta i min hand och var redo. Eller var jag det? När jag skulle kolla vad klockan var upptäckte jag att jag saknade klocka. Den var visst kvar hemma. Och det var något mer som var fel… Kompassen. Den var också kvar hemma. Hur svårt kan det vara att orientera i skymning utan kompass? Egentligen.

Humöret var bra och jag kände att jag hinner nog ändå ganska många kontroller innan det blir mörkt. Det är ju bara att springa hemåt om det inte går att se längre. Helst ville jag hinna med en lagom runda. Lagom såtillvida att jag hann ”runt” och tog sista kontroll närmast den plats där jag redan var. Det är så otroligt trist med vanlig löpning när skallen är inställd på orientering. Utan kompass och i en skog som faktiskt redan hade slutat släppa igenom det mesta av ljuset stack jag ut. I det läger är det bara att se till att köra säkra vägval och vara väldigt noggrann. Efter sex kontroller konstaterade jag att jag är en orienteringsgud. Det sa bara pang-pang-pang. Inte den minsta miss.

Är det något man inte kan vara som orienteringsgud så är det övermodig. Speciellt inte i skymning och utan kompass. För det är svårt att läsa in sig och mycket riktigt bommade jag nästa. Inte mycket men nog mycket för att den skulle bli svår att hitta. Det blev till att prova från tre olika håll innan den ville hittas. Inte blev det ljusare heller. Orienteringsguden var rejält nedtagen på mattan och extremt medveten om vikten av att vara noggrann igen. Och baske mig om det inte gick som på räls resten av rundan och sisådär tio minuter efter solen officiellt hade gått ner var jag tillbaka. Med rätt bra tryck i benen och en stimulerad skalle!

InnanMorkret

Ha det,

Mackan

Annonser