Etiketter

, , ,

Ni kanske redan har läst om det, den somaliska stjärntränaren Jama Aden har alltså blivit arresterad nere i Spanien. För er som inte vet vem Jama Aden är så är han för tillfället mest känd för att han tränar Genzebe Dibaba som har farit fram som en stormvind på 1500-5000 meter de senaste åren. Många har häpnat över hennes tider och det har spekulerats en hel del om tjejen har rent mjöl i påsen. Nu är det inte hennes påse som direkt har smutsats ner men att tränaren åker fast och att den spanska antidopingbyrån dessutom kan bekräfta att dom hittat EPO på hans hotellrum är anmärkningsvärt. En tränare som tränat superlöpare som Taoufik Mahkloufi och Abubaker Kaki. Ja jag säger då det…

Jag kan ju inte påstå att jag är förvånad utan snarare blir jag lättad varje gång någon suspekt åker dit. Så att det ryker om det! Man måste kunna få tävla på lika villkor och det blir lite extra intressant när just Jama Aden reflekterat över att svenska löpare tränar fel. Minns ni artikeln i DN? Det må vara hänt att det tränas fel men om det är så att hans egna adepter har fått framgångar med hjälp av dopingpreparat kanske det blir lite svårt att jämföra träningsmetodik. Tänk tanken att våra löpare kanske inte tränar så jävla illa utan jobbar i motvind mot ett rätt tufft system av systematisk doping? Nej det är ingen ny eller häpnadsväckande tanke, men ändå!

Lite extra intressant med Jama Adens avslöjande är hans samröre med Mo Farah. Om det går att läsa här. Det finns ju en och annan som har sina misstankar mot Mo och dom lär väl knappast minska när man ser detta. Men det är en sak att misstänka, det måste påvisas också. Hoppas nu att man går till botten med den här soppan och att någon väljer att tala ut. Men det lär väl knappast hända om man inte vill rädda sitt eget skinn.

Så här tycker i alla fall jag om när man sitter dit dom, en efter en!

2016-06-20 18.29.27

Ha det,

Mackan

Annonser