Etiketter

, , ,

Jag fick frågan av Dr S när jag var var och hälsade på för tolkningen av mitt nervtest, och jag kan väl tillägga att han la till: ”Ja för din åldersgrupp alltså.” Jag tittade ner på min lätt rundade form och svarade något i stil med att jag kan väl vara rätt kvick för min ålder när formen är där den ska. Anledningen till att jag fick kommentaren var att mina muskler såg bra ut. Mina muskler såg till och med väldigt bra ut. Alla de muskler jag får den konstiga känslan i svarade som dom skulle på signalerna och med hög amplitud på kurvorna. Starka muskler. Tidigare har jag fått utlåtandet att jag högst troligt har någon buktande disk/diskar men det utlåtandet kom  efter anamnes och nu har två experter sagt att det är högst osannolikt att jag har några problem från det hållet. Det är väldigt skönt att veta. Hittar man inte det direkta felet får man börja eliminera möjliga fel och nu har en riktigt stor grej blivit eliminerad. Som Sherlock Holmes sa:

When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.

Vad Dr S dessutom sa var att han trodde inte alls att jag behövde mer styrka i någon av de strulande musklerna för dom såg alltså jättebra ut. Ändå bråkar dom och jag misstänker nu starkt hela sätes/hamstring-kedjan. Den går knappast under kategorin som sorterar under osannolika orsaker utan snarast tvärtom när jag plötsligt fått facit på dom andra möjliga orsakerna. Dr S ville inte tro något alls utan jag får själv stå för tron. Jag tänker inte gå in på anatomin i detalj men hamstring är antagonist till quadriceps (där problem yttrar sig). En icke fungerande gluteus maximus kan ge flera problem men ett av dom kan yttra sig i en stram och stel adductor magnus (check) och en dåligt fungerande gluteus medius kan ge återverkningar mot utsidan (check).  Jag kan inte påstå att jag känner mig svag i någon av de musklerna när jag gör tester men funktionen känns mer skakig. Hela den kedjan kopplar ju så lätt ur av sittande och där har jag märkt en korrelation. Kopplar den ur så får fel muskler jobba och det skulle förklara den konstiga trötthetskänslan jag får och som kan flytta sig under pågående träningspass. Om alla de musklerna som kan tänkas ta över dessutom är väldigt starka kan dom bli än mer sugna på att sno jobbet. Obalans.

Jag har en fin bank av övningar hemma nedplitade på papper och i böcker och jag har grävt bland dessa och tror mig ha hittat en väg framåt. En ansats till en väg framåt i alla fall. I lugnet av att inte ha någon tävling på gång tragglar jag på mina övningar och jag inbillar mig att det känns bättre. Jag vill ha ett sketben som inte längre är ett sketben utan minst en hundraprocentare och jag tänker jobba för det.

???????????????????????????????

Ha det,

Mackan

Annonser