Kontraster

Det svänger snabbt här må jag lova. I går morse var det ett lätt regn och dimma. Ett rätt behagligt väder som blev ännu behagligare. Det började friska i men jag anade en svag sol i antågande och den kom. Den kom precis lagom tills jag skulle ut och jogga en sväng och det blev riktigt skönt. Runt 18 grader varmt och härlig vind som gjorde att lukten av tång och salt sköljde över mig när jag sprang längs kusten. Jag fick den där känslan av genuin lycka. Känslan när alla detaljer blir tydligare och jag känner mig närmare allt. Ute på klipporna tog jag en liten paus och klättrade ner från landsvägen för att komma ner till vattnet. Jag lyckades med nöd och näppe undvika en rejäl dusch men jag lovade i stället mig själv ett bad när jag kom tillbaka till stranden.

När jag kom till min hemmastrand slängde jag av mig skorna och avslutade barfota i vattenbrynet. Barfota, splits och keps. Inget annat. Jag hade blivit ordentligt svettig i en värme jag inte känt sen förra säsongen och när jag var klar hoppade jag i vattnet. Friskt. Väldigt friskt. Men skönt, väldigt skönt. Jag joggade långsamt upp till hotellet och kände mig enormt levande och väldigt glad att jag valde att återvända till Gloucester. Ner till stan för en öl och löjligt färsk friterad fisk. Min kropp var fysiskt inställd på middag men det var jag rätt ensam om så för att hitta folk fick jag ge mig ut på en promenad. Bostonjackan är en enormt bra anledning för folk att ta kontakt och jag fick många trevliga samtal innan jag tog mig hem tilll hotellet.

Kontraster var det: Det fina vädret hade försvunnit och nu ersatts av kraftigt regn och blåst. Vindar som tilltog, regn som tilltog. Det riktig ven om hela hotellet och jag kände mig som om jag var mitt i en bok av Stephen King. Ett öde strandhotell off-season och ett oväder. Det knakade och brakade överallt men med en jetlag som hette duga var det inga problem att somna. Jag vaknade några gånger och undrade om hotellet skulle blåsa omkull och när jag till slut gick upp och tog bort gardinererna låg det snö på marken. Snö! I går badade jag och nu hade det varit snöstorm. Inte mycket men ändå. Jag tror jag skippar badet efter dagens löptur. Jag ska skippa badet men jag ska fortsätta att semestra med gott humör. Jag har det väldigt bra.

Bild

Ha det,
Mackan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s