Formtapp

En del kan konsten att vila sig i form men det kan sannerligen inte jag. Ju fler minuter som står i träningsdagboken den senaste månaden desto bättre brukar jag springa. Att jag sen behöver vila benen lite för att orka hålla farten hela distansen är en annan femma. Men grundregeln är att tränar jag mer springer jag snabbare. Hittills har jag inte hunnit hitta något tak för var den övre gränsen går och jag har under korta perioder testat gränserna hyggligt för att vara motionär. Bara jag sköter min pulsering och slänger in en dag med helvila då och då. Pulseringen för kroppens skull och helvilan för knoppen. Jag gillar att vila.

Att gilla vila och att gilla att vara i form är en knepig kombination. Nu har jag i princip haft tre viloveckor. Visserligen hann jag med några pass förra veckan medan boken var på provtryck men sen blev det full fart igen. Idag fick jag en avbokning och eftersom jag redan hade planerat den tiden för löpning tog jag den till mig själv i stället. Jag passade på att springa ett formtest på 18 km med fart den sista milenoch jag fick svart på vitt hur mycket jag tappar på tre lugna veckor.

Ganska exakt två formsnäpp.

Jag sprang samma sträcka som på det sista passet jag gjorde innan jag började trappa ner träningen och jag sprang samma fart. I princip. Låt vara att det var halt här och där samt lite kallare vilket ger mer kläder. Men att jag ska behöva ta till milpuls för att springa fyra sekunder snabbare än vad jag sprang i marapuls för fyra veckor sen är inte okej. Ett par slag i pulsskillnad för lite halka och kläder kan jag köpa men inte 13 slag högre snittpuls och 15 slag högre maxpuls. Jag hade köpt viss ökning om jag vilat helt men jag har trots allt tjuvstartat och det var heller inte så att jag hade två växlar kvar i kroppen utan det kändes snarare som ett maxlopp på träning.

Det var i alla fall skönt att få blåsa ur systemet och slippa bekymra mig om tryckerier och annat. Nu ska jag inte böla över formen för det är mitten på november och inte mitten på mars och det är bara att börja jobba igen. Jobba på formen och jobba med förlaget. Nu ska jag börja peta lite på www.sapiens.se så att jag kan sälja min nya bok och i kväll ska jag vara kändisgäst hos en löpgrupp. Kändisgäst, sug på den! Notera att det var inte jag som kallade mig det utan en av deltagarna. Kul ska det i alla fall bli. Lite löpning och en massa snack. Dessutom har jag blivit lovad skumtomtar. Pluralis.

IMG_0281

Ha det,

Mackan

2 reaktioner på ”Formtapp

  1. Stefan

    Så länge du fortsätter att svara på mina och resten av pöbelns kommentarer så får du gärna kalla dig kändis.

    Om det finns fler än en skumtomte i skålen så är det pluralis som gäller:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s